miercuri, 15 iulie 2009

Conflictul dintre Sindicatul TESA si Conducerea Centrului de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia” Valcele

Sindicatul TESA Spitalul Judetean de Urgenta "Dr.Fogolyan Kristof"Sfantu Gheorghe ,este reprezentativ la nivelul unitatii Centrului de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia” Valcele prin Sentinţa civilă nr.2682 din 04.decembrie.2008 pronuntata de Judecatoria Sfantu Gheorghe,
Cum a inceput conflictul nostru ?!
In data de 28.11.2008 Sindicatul TESA solicita Centrului de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia” Valcele prin Cererea nr.210/28.11.2008 ,inceperea negocierilor pentru incheierea Contractului Colectiv de Munca la nivelul Centrul de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia” Valcele.
In data de 16.12.2008 suntem invitati la sediul Centrului de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia” Valcele pentru demararea negocierilor Contractului Colectiv de Munca la nivel de unitate,unde participa si Sindicatul Sanitas Covasna ,prin noul presedintele Neagovici Vasile Catalin,membru al Partidului Socialist Democrat -Covasna(PSD),cu aceasta ocazie incheindu-se Procesul-Verbal nr.1616/16.12.2008.Dar stupoare,Sindicatul Sanitas Covasna contesta participarea Sindicatului TESA la negocierea Contractului Colectiv de munca .In aceste conditii unitatea urmand a solicita de la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Covasna ,un punct de vedere ,cu privire la conditiile ce trebuiesc indeplinite de sindicate ,pentru a participa la negocierea Contractului Colectiv de munca.
Ulterior ,Centrul de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia ne anunta prin Adresa nr.202/24.02.2009 ca a solicitat un punct de vedere de la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Covasna ,si ca aceasta i-ar fi raspuns ca nu indeplinim conditiile de reprezentativitate.
In concluzie,este contestat faptul ca noi am fi un sindicat reprezentativ la nivelul Centrului de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia,Valcele '' in ciuda hotararii judecatoresti irevocabile pronuntate in cauza! Acest lucru de afecteaza in primul rand pe noi,dar afecteaza si prestigiul justitiei daca Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Covasna nu tine seama de hotararile judecatoresti irevocabile si incalca principiul de drept res judicata pro veritate habetur!(Lucrul judecat tine loc de adevar).
Mai departe,in secret Centrul de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia si Sindicatul Sanitas Covasna ,incheie Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate ,fara noi si il inregistreaza la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Covasna .Mentionam ca inainte de inregistrarea contractului colectiv de munca am cerut Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Covasna ,sa nu inregistreze acel contract colectiv ,deoarece Sindicatul TESA a fost scos din negocieri. Dar nu s-a tinut cont de acest lucru de catre Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Covasna .
Drept urmare Sindicatul TESA a actionat in judecata pe ,,Centrul de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia,Valcele, Sindicatul Sanitas Covasna si Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Covasna ,pentru constatarea nulitatii absolute a Contractului colectiv de munca pe anul 2009 de la nivelul Centrului de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia''Valcele.

31 de comentarii:

  1. Ciuperca,
    Nu aveti nici un membru la Valcele!!
    Care este obiectivul conflictului?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai facut o gafa... Ai uitat ceva de la legaturi utile... Nu-ti promovezi federatia?! Dar confederatia ?! Poate DRG-ul o sa-ti clasifice corect diagnosticul tau...:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Si inca o gafa citez:"Moarte mafiei!"
    Preiei sloganul cui?
    Stiu "adeptii tai" din judetean ca esti un bagator de seama al carui partid? prm?

    RăspundețiȘtergere
  4. Blog-ul acesta va fi in loc de bancul zilei:))
    Am sa-l recomand tuturor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Lasa oameni sa faca sindicat , ce te bagi.
    Chiar, de unde stii tu ca n-au membrii, esti unul de-al conducerii probabil.
    Nu inteleg cum au obtinut reprezentativitatea daca n-au nici un membru ? O fi gresit tribunalul ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Iosif, daca habar nu ai, stai in banca ta si mai citeste carte.
    Nu au nici un membru, este cert.
    Daca ar avea macar una nu ar cere anularea acelui contract colectiv de munca in care sunt stipulate toate drepturile angajatilor de acolo. Ce sindicat este acela care este impotriva angajatilor? Sindicatul TESA este distribuitorul firmei Nivea si atat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu ce vrei sa spui cu Nivea asta.
    In al doilea rand am dedus ca cer anularea , ca l-ar fi semnat pe la spate, fara ei, neavand nici o legatura cu membrii.
    Din cate am citit pe net , daca nu e contract la nivel de unitate, se aplica cel pe ramura , in care sunt stipulate toate drepturile lor ,deci oamenii nu pierd nimic.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ciuperca nu stie decat sa duca in eroare pe cine poate...pe tine vad ca a reusit. Dar ai dreptate ei nu au nici o legatura cu membrii si cu drepturile acestora castigate de altii nici unde au membrii, dar unde nu au, nici atat.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vad ca ai ceva cu baiatu' asta, de-l tot faci ciuperca si nu-i spui pe nume.
    Tot n-am inteles ce-i cu distribuitorul de Nivea.
    Daca exista mai multe sindicate nu e decat in folosul salariatilor, si piata functioneaza dupa regimul concurentei.
    Nu vad care e problema. Un sindicat e pt oameni si interesele lor, daca concurenta face bine intereselor oamenilor, si vad ca tu nu esti de acord cu asta, inseamna ca ai alte interese ?
    Asta nu ma priveste pe mine, e treaba voastra ce faceti acolo cu sindicatele. Eu vorbesc dupa cum inteleg eu situatia la prima vedere.

    RăspundețiȘtergere
  11. La prima vedere.. perceptia ta este impresionalista. Adevarul este alta.
    Un sindicat intr-adevar este pentru oameni si interesele lor si nu pentru interese unui "baiat" care habar nu are cu ce se mananca sindicalismul!
    Ciuperca este porecla lui si nu am nimic cu el...e doar un bagator de seama.

    RăspundețiȘtergere
  12. Tot o ti cu interesele proprii ale lui Buretea , poate stii tu ceva...
    Oricum se vede ca stii mai multe decat mine si altii care citesc acest blog si alte putine date care exista prin presa si net.
    Se pare ca , totusi Buretea se descurca bine , are un sindicat puternic la Spitalul Judetean (zice ca are 300 de membrii), din ce vad eu lumea il apreciaza. Sa aduni 300 de oamnei in 3 ani e ceva, ceva mai mult decat prosteala si minciuna, zic eu.
    Ajuta-ne sa ne lamurim daca cunosti si alte date.
    Si totusi, ce e aia cu Nivea, are vreun interes p'acolo TESA ?

    RăspundețiȘtergere
  13. Mamaaaaaaa ce comentarii lipsite de gen ... in cazul in care nu stiti in LIMBA ROMANA exista 3 genuri : masculin, feminin si neutru ...
    Pe langa faptul ca bagi numa aberatii ma mai iei si cu o limba Romana Maghiarizata ... auzi exprimare la el : perceptie impresionalista, stai in banca ta si mai citeste carte ... oare se poate face si altceva cu o carte ?
    Da, sa joci poker sau alte jocuri de noroc ...
    Alta ... bijuterie - citez :
    "Nu au nici un membru, este cert.
    Daca ar avea macar una nu ar cere anularea acelui contract colectiv de munca"
    Una membru sau ce domnu' securist ?
    Hai pa ca PCR-ul nu mai exista din '89.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ciuperca minte si insala oamenii. Nu are nici pe departe 300 de membrii in judetean. Ar dori sa-i aiba probabil... Sindicatul TESA de vre-o doi ani s-a imprumutat de ici-colo sa atraga membrii cu cadouri (actiune sindicala dinaintea anului 1989). Interesul lui este sa atraga membrii prin diferite moduri neortodoxe(adeziuni nesemnate de titular, minciuni) ca din cotizatia lor sa acopere golul din pusculita lui. Cei care se angajeaza, inainte de semnarea contractului individual de munca sunt agatati fara posibilitatea de a putea alege, el spunandu-le ca vor pierde drepturi daca nu intra la ei. Apoi omul se trezeste ca-i in organizatia lui si nu mai poate pleca. Dar sa le sustina interesele... prin metoda chiar de el descrisa: incercand sa anuleze un act in care sunt consfintite pe doi ani niste drepturi obtinute pentru angajati. Daca acest lucru este de apreciat sau faptul ca cotizatia platita merge in dobanzi si rate la diferite institutii... sa ma ierte Cel de Sus...

    RăspundețiȘtergere
  15. Doamna E.C. probabil genul tau e feminin.:))
    Doar ele se opresc la nivelul sa culeaga perlele... Ceilalti vad dincolo de aparente.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ma bucur că articolul despre Vălcele a stărnit reacţii ,ceea ce este foarte bine ,înseamna că prezintă un interes deosebit.
    Mă simt nevoit să răspund la comentariile lui “atent”
    Văd ca esti neatent , Daca nu şti sa citesti, fă altceva !Daca nu şti lucruri elementare nu inseamna că trebuie să te dai in stambă ca să-şi dea seama toţi ca eşti prost grămada. Nu ştii incotro sa o apuci? Te ajutam noi!Probabil esti din Conducerea sindicatului sanitas covasna(sindicatului politic sanitas covasna) sau din Conducerea Centrul de Patologie Neuro-Musculara „ Dr. Radu Horia” Valcele.Daca ai răbdare ,pe parcurs o sa facem dezvăluiri, despre Managerul Interimar al Centrul de Patologie Neuro-Musculară –D-na Claudia Vigheci si Sindicatul Politic Sanitas Covasna,condus de proaspătul,Neagovici Vasile(membru PSD activ , candidat si la alegerile europarlamentare 2009).
    Războiul e abia la inceput!

    RăspundețiȘtergere
  17. Domnule "atent" sau bine zis neatent. Ori faci parte din conducerea sindicatului rival SANITAS, ori esti complet pe langa cu ce se intampla in jurul tau.
    Incerci sa pari "important" oe acest blog.
    Domnul Buretea a facut in 3 ani mult mai multe decat a facut SANITAS pentru membrii lui in cei 10-12 de activitate.
    A strans peste 300 de membrii in 3 ani, pentru majoritatea este o realizare, pentru voi cei de la Sanitas inseamna in curand sfarsitul vostru.
    Inteleg, va supara, si eu m-as supara...dar nu trebuie sa fii nesimtit.
    Domnule "atent" sper k m-am facut auzit.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ataci conducerea unei unitatii, ataci conducerea unui alt sindicat, ataci DMPS, ataci un partid, ataci drepturile castigate a unor angajati; declari razboi, ameninti si minti. Incotro o apuci? Toate acestea pentru ce? Sa "prezinti interes deosebit"? Cred ca ai luat-o pe aratura, don Quihote de la TESA.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu vad care-i problema ca ataca un sindicat rival ,conducerea unitatii si DMPS(asta-i directia de munca,nu ?)atata timp cat o face pentru binele oamenilor (am inteles ca oricum , drepturile oamenilor sunt in vigoare prin contractul pe ramura), poate omul vrea ceva in plus pt salariati.Iar asta cu politica, pai cum sindicatele fac politica, presedintele Sanitas candideaza pe listele PSD (Iinformatia e corecta , am verificat pe net), lucru total anormal si nefiresc. Poate si managerul de la Valcele are ceva legaturi politice cu PSD, cine stie. Oricum, urmarirea acestui blog a devenit interesanta.
    Se pare ca TESA se lupta la Valcele cu tot sistemul.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ataca peste tot pe oricine ca-l considera dusman si pe umbra lui. Adevarul este ca ciuperca nu vrea decat bani sa-si plateasca datoriile care le are. Pe de alta parte nu este decat un fustrat cu mania persecutiei. Da, ai dreptate, este interesant sa urmaresti ce poate sa produca mintea unui om bolnav...asta in cazul in care te pasioneaza psihiatria :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Deci tu zici ca omu' face sindicat pentru bani, ca sa-si plateasca niste datorii ?
    Interesant, poti sa dovedesti asta? Daca poti, atunci ,tu ai dreptate .
    Totusi, la Valcele e putin probabil ca omu' sa lupte pentru bani, spitalul ala e mic,cati salariati ar putea sa ia sa cotizeze.Si, chiar, acum n-are nici un om si totusi ataca, nu asa lucreaza unul care lupta pentru bani, s-ar orienta spre ceva care chiar iar aduce beneficii.
    Iar faza cu cadourile mie mi se pare OK, cred ca si oamenii care au primit cate ceva considera la fel , mai mult ca sigur si cei care n-au primit. Chiar nu inteleg care e problema ta in legatura cu cadourile acordate de TESA .
    Rivalii n-au dat nimic ? Au pierdut, poate si tu esti unul din cei lasati cu buza umflata.
    Asa se poate explica atitudinea ta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Pentru E.C. , lasa amanuntele astea legate de gramatica, fi atenta la problemele de fond, se pare ca ceva e putred tare la mijloc.

    RăspundețiȘtergere
  23. E tare faza cu lupta asta intre 2 sindicate din aceeasi unitate. Ceva nu a fost bine in activitatea Sanitas de salariatii au infiintat TESA. L-au infiintat si apoi au plecat de acum nu mai au nici un om, cum a fost ?
    Sanitasul lucreaza cu conducerea centrului ?
    Oricum ceva nu e in regula in unitatea asta.
    Poate mai intra si altii pe blog-ul asta si aflam mai multe din culise.
    Buretea a promis oricum ceva ,,picanterii".

    RăspundețiȘtergere
  24. Mie mi se pare un start bun acest blog. Dom'le "Ciuperca" :) nu mai raspunde la provocarile unor frustrati. Fiecare om matur are dreptul de a-si alege sindicatul care il va reprezenta. Nu vad care e problema? Ii doare Sanitasului ca nu cotizez la ei? Pai ce au facut un an de zile, pana m-am decis sa intru in TESA? Au stat la o berica cu conducerea?

    RăspundețiȘtergere
  25. A, si inca ceva: cainele se tine pentru latratul ei, nu? Eu sunt mai multumit cu un sindicat care "ataca peste tot pe oricine", decat de unul al carui lider plimba toate ziua cu un halat alb pe umeri si un aer de grof.

    RăspundețiȘtergere
  26. ... un maidanez bolnav, nespalat si dezgustator.... manticore...cu foamea-n gat... care si-ar dori un stapan... sa-l tina... sa tot latre...ca de muscat nu are cu ce...doar latra...poate o sa-si gaseasca o casa...intr-un azil...sau cine stie?

    RăspundețiȘtergere
  27. Sunt o colega de a ta, Mihai, si m-am bucurat cand am gasit acest blog. Am crezut ca ne vei furniza informatii utile legat de activitatea sindicatului TESA din judetean, dar vazand cu ce te ocupi tu de fapt, crede-ma, sunt foarte dezamagita!

    RăspundețiȘtergere
  28. Ar trebui sa te ocupi de tichetele noastre de masa! Cand le vom primi? Dar prima de stabilitate? 2%? Pana cand vom avea ore suplimentare neplatite? Cand vom primi echipament de protectie? Pregatirea noastra profesionala? Unde sunt toate astea, Mihai? Nu ai timp de ele? Cu ce te ocupi tu de fapt? In afara ca te plimbi toata ziua in curtea spitalului? De ce m-am inscris la TESA?! Ca tu sa ne lasi balta pentru ca ai alte interese?! Vei cere si anularea CCM la nivelul spitalului nostru? Ce ne va garanta drepturile noastre? Cel de pe ramura sanitara?! Si o ultima intrebare chiar ai luat imprumut ca sa ne dai cadouri si acum platim dobanzi? Mai bine ne-ai reprezenta cu adevarat in fata directiunii. Daca garantezi ca imi primesc toate drepturile ce mi se cuvin iti raman fan, daca nu...nu va fi funny deloc.

    RăspundețiȘtergere
  29. Nu fi dezamagita citeste articolul din Observatorul de Covasna de ieri, exista actiuni puternice ale lui Mihai la nivelul judeteanului . Cica a descoperit o combinatie intre Sanitas si conducerea unitatii , bine ar fi de le-ar trage o plangere penala daca e asa.
    La nivelul spitalului judetean TESA a semnat CCM, deci n-au de ce sa ceara anularea lui, devreme ce au participat la negocieri.
    Aveti noroc cu sindicatul asta si cu Mihai, daca vine TESA si prin orasul meu , o sa ma bag si eu in joc.
    Deocamdata e doar Sanitas, face ce vrea , noi stim ce doresc ei sa stim .

    RăspundețiȘtergere
  30. Apropo, alta institutie atacata de el ca "descopera combinatie"?!...Caracteristic maniei persecutiei!! Toti sunt impotriva lui in perceptia lui...Iar tu iosif? "noi stim ce doresc ei sa stim"?! Ce esti?! Un clarvazator?! Stii cumva si ce gandesc eu? Unde am nimerit? pe blog-ul vrajitorilor?!

    RăspundețiȘtergere
  31. Nu fi rautacios, de vreme ce TESA a descoperit ceva la Valcele si la judetean, am toate motivele sa cred ca si la noi e ceva in neregula. Stilul de lucru al Sanitas cred e acelasi pentru toate unitatile, combinatii peste combinatii.

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog