joi, 23 iulie 2009

Sindicatul Tesa acuză conducerea Spitalului Judeţean

Membri de sindicat lipsiţi de cotizaţie


Sindicatul Tesa din cadrul Spitalului Judeţean Covasna acuză conducerea unităţii medicale că nu a virat cotizaţia către 33 de membri de sindicat care sau retras din Sanitas şi au aderat la Tesa.

Preşedintele Sindicatului Tesa, Mihai Bureţea, spune că cei 33 de membri au părăsit Sanitas încă de acum trei luni şi au semnat adeziunile la Tesa, în schimb cotizaţiile lor s-ar îndrepta tot spre sindicatul recent părăsit şi nu spre cel la care au aderat. „Sindicatul Tesa din Spital va face plângere prealabilă penală împotriva d-nei manager Torok Zsuzsanna deoarece din momentul completării adeziunilor aceşti salariaţi au devenit membri ai Sindicatului Tesa. Cotizaţia de sindicat reţinută membrilor, conorm declaraţiei de apartenenţă a acestora la o organizaţie sindicală, se constituie imediat un “bun” patrimonial, respectiv al organizaţiei sindicale, şi vom cere celor 33 de salariaţi care au completat adeziuni către Tesa să se constituie parte civilă, solicitând câte 1.000 de lei de persoană pentru daunele morale constând în suferinţa psihică datorată împiedicării intrării în Sindicatul Tesa”, a precizat Bureţea.

Liderul de sindicat a subliniat că cele 33 de persoane s-au folosit de dreptul lor legal de a se retrage dintr-o organizaţie sindicală şi de a se înscrie în alta, iar o eventuală împiedicare a acestui fapt reprezintă o infracţiune.

În legătură cu aceste aspecte, Torok Zsuzsanna susţine că problema este mai complexă, deoarece cele 33 de persoane aflate în cauză nu au depus la Sanitas cereri de ieşire din sindicat, ceea ce a provocat toată această situaţie.

„Fiecare sindicat are câte un statut, iar în acesta se arată că trebuie să existe cereri de intrare şi de ieşire din sindicat. În cazul celor 33 de persoane, nu există respectivele cereri, ci doar o notificare de la Sindicatul Tesa, care nu conţine însă semnăturile oamenilor în faţa unui notar. Fără aceste aspecte, problema ar fi simplă, deoarece asocierea e drep tul oamenilor”, a explicat Torok Zsuzsanna.

Potrivit acesteia, faptul că cei din Spitalul Judeţean sunt împărţiţi în două sindicate implică, automat, evidenţe separate la cotizaţii. Torok Zsuzsanna a mai precizat că, împreună cu jurişti şi specialişti pe această ramură, se încearcă rezolvarea şi clarificarea întregii probleme, o soluţie finală fiind posibil să fie luată chiar în cursul zilei de astăzi.
Cotizaţia de membru de sindicat reprezintă un procent din venitul brut realizat al respectivului, fiind deductibil din baza de calcul a impozitului pe venit lunar.

Sursa:Observatorul de Covasna,Marţi 21 Iulie 2009

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu

Faceți căutări pe acest blog