joi, 23 iulie 2009

Incredibil ,dar adevărat !

33 de salariaţi „prizonieri” în cadrul Sindicatului Sanitas Covasna,cu complicitatea managerului Spitalului Judetean de Urgenta “Dr.Fogolyan Kristof” Sfantu Gheorghe ,d-na Torok Zsuzsanna
Acesta a fost titlul articolului aparut in ziarul Cuvântul nou din data de Marţi.14 Iulie 2009 ,care relatează faptul ca în data de 24 Aprilie 2009 ,33 de salariati din Spitalul Judetean de Urgenta “Dr.Fogolyan Kristof” Sfantu Gheorghe nemulţumiţi ca Sindicatul Sanitas Covasna nu îi mai reprezintă,trimit o notificare comună prin executor judecătoresc la Sindicatul Sanitas Covasna prin care înştiinţează că se retrag din sindicat începând cu data primirii acestei notificări.
Confirmarea primirii acestei notificări este semnată chiar de Preşedintele Sindicatul Sanitas Covasna ,Neagovici Vasile Catalin .Apoi cele 33 de persoane completează formularele de adeziune către Sindicatul TESA din Spitalul Judetean de Urgentă,devenind membri in acest sindicat.
Dar stupoare ,unitatea nu virează cotizaţia celor 33 de salariaţi către Sindicatul TESA(deşi a primit notificare în acest sens),preferând sa vireze cotizaţiile tot către Sindicatul Sanitas Covasna .Procedând în acest fel,unitatea prin Doamna Manager este pasibilă de infracţiunea de ,,împiedicarea exerciţiului dreptului de liberă organizare sau asociere sindicală „ prevazută si sancţionată de art.53. alin(1) lit.a) din Legea Sindicatelor nr.54/2003 care prevede:
" Constituie INFRACŢIUNI şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă de la 20.000.000 lei la 50.000.000 lei următoarele fapte:
a) împiedicarea exerciţiului dreptului de liberă organizare sau asociere sindicală, în scopurile şi în limitele prevăzute de prezenta lege;."
Este binecunoscut faptul că unele sindicate se inţeleg cu directori care sunt numiţi pe criterii politice din partea unor partide,făcând abuzuri săvârşite la adăpostul celor pe care trebuie să-i slugarrească dacă vor să fie menţinuţi in funcţie.
Pentru buna informare a salariaţilor din sistemul sanitar covasnean vă aducem la cunoştiinţă faptul că nu vă puteţi retrage din Sindicatul Sanitas Covasna,conform statului său decât în perioadele Martie-Aprilie si Octombrie-Noiembrie .
Cu alte cuvinte dacă vrei să te retragi din Sindicatul Sanitas Covasna în luna Iunie,nu este posibil acest lucru ,decât in luna Octombrie.

Vă vine să credeţi şmecheria asta!

7 comentarii:

  1. Ce este incredibil, dar adevărat: preşedintele sindicatului TESA din judetean, marele "sindicalist" cere modificarea ROI (Regulamentul de Ordine Interioară) a spitalului în scopul de a modifica durata normală de lucru de la 8 ore
    la ... 14ore!!!!!!
    Cred că se întorc în mormânt acei muncitori care şi-au dat viaţa de-a lungul istoriei pentru a câştiga acest drept!!!!!!
    Pe 7 octombrie 2009 au ieşit peste 15.000. de sindicalişti pentru munca decentă, iar a doua zi acest individ cere ca durata normală de muncă să fie modificat la 14 ore!!
    RUŞINE!!!! RUŞINE!!! RUŞINE SĂ-ŢI FIE!!!
    Voi,oameni buni, cei care v-aţi pus siguranţa voastră la locul de muncă în mâna acestui individ, păziţi-vă.....de el!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa am cerut noi,angajatele de la cantina, sa lucram o zi si o zi sa fim libere . De ce denaturezi tu realitatea, e vorba doar de programul de la cantina, preferam sa lucram 14 h pe zi si apoi sa fim libere a doua zi.Nu are legatura cu programul celorlalti angajati. Se pare ca nu esti suficient informat, ca sa nu zic DEZINFORMAT.
    Ocupa-te de problemele tale , si lasa-l pe d-ul Mihai sa se ocupe de problemele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  3. "d-ul Mihai" se da drept Bucatareasaa sa spuna ce prefera ei... =)) Bravo!
    Noroc ca ai timp sa te ocupi in timpul programului tau normal de 8 ore si de blog. Si vrei ca cei pe care "le reprezinti" sa lucreze 14 ore.:-t

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule, daca ai vreo nelamurire vino la cantina de la Spitalul Judetean si discuta cu noi, nu mai amesteca ...aluatu'..., si vorbi prostii.Noi suntem aici si te putem lamuri cu orice vrei.D-ul Mihai nu a facut decat sa raspunda solicitarilor noastre.
    Nu te mai baga in lucruri pe care nu le cunosti,vino la sursa daca vrei sa stii adevarul.
    Se pare ca blonda aia spalacita a voastra care merge pe la comitete nu intelege nimic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Care cantina?:-o Eventual bucutarie... :-/
    Stilul si modul in care iti compensezi lipsa de argumente solide cu insulte pur si simplu te caracterizeaza. Asta-i adevarul. O singura persoana are o nelamurire: TU, iar dezinformati de tine personal sunt oamenii pe care "le reprezinti". Arata-mi baza legala a timpului normal de lucru de 14 ore cerute de tine si ma las lamurit "cu ce vrei" tu. Dar pana atunci...mai informeaza-te si mai invata...

    RăspundețiȘtergere
  6. ...macar din respect fata de acei oameni care si-au dat viata pentru a castiga cu greu niste drepturi pe care tu nu esti in stare sa le sustii.
    Ce coci tu in bucataria sau in cadrul spitalului, poate doar cel de sus stie... E rusine!!!

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog