duminică, 11 octombrie 2009

Sindicatul TESA din Spitalul Judeţean de Urgentă “Dr.Fogolyan Kristof”Sfantu Gheorghe a participat in mod solidar cu miscarea sindicala din Romania la mitingul de mari proportii care a fost organizat la Bucuresti in data de 7 OCTOMBRIE 2009-ZIUA MONDIALA A MUNCII DECENTE

DSCF8220-miting

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”, împreună cu BNS, CSDR şi CNSLR-Frăţia  a organizat miercuri, 7 octombrie 2009, între orele 11.00 – 14.00, o amplă manifestaţie sindicală la Bucureşti, în Piata Victoriei, în faţa sediului Guvernului.  Conform jandarmeriei, la ora 11:00, erau prezenţi în piaţă 13.000 de oameni, cu pancarte şi steaguri.

Sub sloganul „GUVERNANŢI, GÂNDIŢI-VĂ LA OAMENI!”, sindicaliştii au  protestat împotriva nerespectării, de către Guvernul României, a Planului de măsuri anticriză stabilit de comun acord cu partenerii sociali, la începutul acestui an.

Revendicările celor patru confederaţii sindicale sunt:

  • Salariul minim pe economie garantat în plată de:
  •    740 Ron în 2010
  •    1.300 Ron în 2014 (minimum 50% din salariul mediu pe economie)!
  1. Legea salarizării unitare în sectorul bugetar – refacerea grilelor de salarizare în conformitate cu principiile şi criteriile convenite,
  2. Dezvoltarea economiei naţionale – investiţii în economie şi susţinerea unităţilor economice,
  3. Pactul pentru ocupare – pentru noi locuri de muncă stabile şi protecţia lucrătorilor,
  4. Asigurarea protecţiei lucrătorilor aflaţi temporar fără loc de muncă,
  5. Majorarea pensiilor.

Sindicaliştii au huiduit clasa politică din România. Câteva dintre mesajele scrise pe  pancarte:
"Murim noi, muriţi voi!" 
"Urlă foamea în noi!"
"Dispreţ, aroganţă, umilinţă!"
"Nu vrem milă, nu cerşim, nici de foame nu murim!"
"Vrem să fim trataţi corect, cu cinste şi respect"

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, a declarat că România a ajuns, din cauza salariului minim, pe ultimul loc în Europa şi că este inacceptabil ca anul viitor să crească de la 600 de lei la doar 700 de lei, întrucât nu se poate trăi.
"Băsescu s-a grăbit să declare că nu va candida dacă numărul şomerilor din România va ajunge la 1 milion", a mai spus Hossu, subliniind că până în alegeri se va depăşi această estimare pesimistă.

7 Octombrie - Ziua Internaţională a Muncii Decente
Data de 7 octombrie nu a fost aleasă întâmplător. Astăzi este Ziua Internaţională a Muncii Decente. Anul trecut, la mitingul din 7 octombrie 2008, desfăşurat în Piaţa Constituţiei, au participat aproximativ 10.000 de oameni. Congresul fondator al Confederaţiei Sindicale Internaţionale (CSI), la care sunt afiliate şi cele patru confederaţii din România care organizează mitingul de astăzi, a hotărât mobilizarea anuală a mişcării sindicale internaţionale, în cadrul unei zile de acţiune mondială pentru munca decentă.

3 comentarii:

  1. Conform datelor de la Registrul Comertului, actionariatul actual al Hungastro se prezinta astfel: Accor Franta 43,3%, Accor Services Franta 1,7%, SFPIE Franta 35%, Verestoy Attila 10%, Verestoy Attila jr. 2,7%, Manilife Limited Cipru 7,29%, Miklos Karoly 0,004%.La Accor Services Romania, pe langa actionarul majoritar Accor Services Franta, figureaza, cu un pachet de 9,5%, CNS Cartel Alfa.
    Asadar, organizatia sindicala incaseaza, anual, peste 5 milioane de euro pe seama "cotizatiilor" angajatorilor si comerciantilor. In schimb, desfasoara un lobby foarte puternic, inclusiv la nivel parlamentar, pentru mentinerea actualului sistem al tichetelor de masa, pe suport de hartie, in dauna celui pe suport virtual (pe card), mult mai putin costisitor. Sistemul cardurilor a fost propus, inca de acum doi ani, de Uniunea Nationala a Patronatului Roman, dar a fost ignorat de decidenti.
    Citeste tot articolul in Gandul
    Nota: Sindicatul Tesa este afiliat la C.N.S. Cartel Alfa

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa cum se vede mai sus asa/(isi) apara/ (declarativ) drepturile/noastre(?!).

    RăspundețiȘtergere
  3. As dori sa fie modificat sloganul blog-ului: daca esti membru sindical TESA,vei fi stresat!
    Ii urez multa sanatate! celui care nu a rezistat stresului! Si ii recomand urmatorul articol preluat din Gandul:
    "În cazul bărbaţilor, frica inexplicabilă măreşte cu 30-40% riscul de infarct
    Anxietatea cronică creşte semnificativ riscul unui infarct la bărbaţi, relevă un studiu efectuat la Universitatea din New York, SUA. Această descoperire nu face decât să mărească lista de afecţiuni psihologice care fac rău inimii. Deja se ştie că furia, ostilitatea şi depresia sunt stări ale omului care pun inima într-un pericol foarte mare. Toată lumea suferă de anxietate din când în când. De aceea, studiul nu s-a concentrat asupra anxietăţii care apare, de exemplu, înaintea unui examen important sau înaintea prezentării unui discurs. Studiul s-a concentrat asupra celor care suferă de anxietate cronică şi care sunt retraşi, nu au o viaţă socială activă şi sunt foarte temători.
    Astfel, la studiu au participat 735 de bărbaţi, cărora le-a fost urmărită evoluţia, încă din 1986. Toţi voluntarii aveau o inimă sănătoasă la începutul studiului. Mai mult, tot la începutul studiului, bărbaţii au făcut un test psihologic, iar pe parcursul studiului, din trei în trei ani, au efectuat un examen medical complet. La sfârşitul anului 2004 avuseseră loc 75 de infarcte în rândul voluntarilor. După ce s-a făcut un top al celor mai anxioşi voluntari şi s-a comparat cu cei care făcuseră infarct, s-a constatat că aceia care sufereau de această afecţiune erau cu 30-40% mai predispuşi la boli de inimă, în special la infarct, faţă de ceilalţi. Pentru ca rezultatele să fie cât mai corecte, s-a ţinut cont de nivelul de colesterol al voluntarilor şi de istoricul medical al familiei din care proveneau." (Ş.C.)

    RăspundețiȘtergere

Faceți căutări pe acest blog